Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Rome 1300: het Rome dat Dante zag

In 1300-1301 brengt Dante als diplomaat een bezoek aan het pauselijke Rome. Wat voor een stad zag Dante? Rome de Heilige Stad, de stad van de martelaren, de stad van de plaatsvervanger van Christus op aarde de paus, Rome ook de stad van het machtige universele Romeinse Rijk, waarvan de resten nog overal tastbaar aanwezig waren. Hoe zal hij Rome in deze turbulente tijd hebben beleefd? In die tijd timmerde de paus hard aan zijn positie op het politieke toneel van Europa. Het Heilig jaar, een uniek evenement dat paus Bonifacius VIII had georganiseerd gaf Rome nog meer aanzien. Wat Dante in Rome heeft meegemaakt was voor hem een life-changing event, en dat vinden we ook terug in zijn werk.
In dit webinar gaan we op zoek naar de resten van de fysieke stad van 1300, de stad die Dante heeft gezien en waarvan ook locaties zijn verwerkt in de Divina Commedia. Dat alles tegen de achtergrond van het het religieuze en politieke klimaat van die tijd, en Dante's eigen religiositeit die de basis vormen voor de Divina Commedia, Dante's meesterwerk. 

Het webinar is ontwikkeld in samenwerking met Vereniging Dante Alighieri Nederland, in het kader van de viering van Dante 700, de 700ste sterfdag van Dante Alighieri. 
Leden van de comitatie van Dante kunnen op 14 september het webinar gratis volgen, aangeboden door comitato Rotterdam. De uitnodiging loopt via de kanalen van de vereniging.
Presentatie door
drs. Sandrina Bokhorst, eigenaar Persoonlijk Rome, verhalenverteller en gids. 

Duur
95 minuten

Bekijk het webinar
Het webinar komt het beste tot zijn recht op destop computer of laptop. Tablet kan ook. Er is interactie via chats en polls. 
Je hoeft niets te downloaden of te installeren, er is geen microfoon en camera nodig. Het webinar start op de aangegeven tijd via de link in de bevestigingsmail. 

Deel dit webinar